Om zo snel mogelijk geïnformeerd te worden door collega amateurs of om collega amateurste informeren omtrent interessante of speciale stations is het mogelijk u aan te melden bij een zgn. cluster. Het heeft over het algemeen geen zin u bij zoveel mogelijk clusters aan te melden, aangezien veelal dezelfde stations gemeld worden. U kijkt welke het beste bij u past. Na het doen van de juiste instellingen, wordt u doorlopend gewaarschuwd wanneer en waar een dergelijke interessant DX-stations te vinden is. Een aantal van deze clusters zijn:
DX Clusters
eHam net dx cluster
QRZ com dx cluster
DXScape cluster
OH8X dx cluster
 
 
AC6V Packet cluster (Diverse interessante links)
Ham Radio de Luxe [HB9DRV] dx cluster
VE7CC dx cluster
hamspots.net/wsjt/
Een handige tool om cluster spots te analyseren vindt u op http://www.dxheat.com/
Om op de hoogte te blijven van de vele activiteiten op amateurgebied, zoals het gebruik van speciale roepnamen vanwege bepaalde herdenkingen of festiviteiten gedurende bepaalde periodes of om te weten te komen wanneer een bepaalde DXpeditie naar dat verre of nog niet gewerkte land van start gaat en wat de wijze van werken of de frequenties zijn die die expedities gebruiken, kunt u zich abonneren op "Nieuwbrieven". U bent dan niet afhankelijk van toevalstreffers wanneer u door de band draait, maar u begrijpt gelijk wat die verschrikkelijke kakofonie aan geluiden op die ene frequentie te betekenen heeft.
Om u op die Nieuwsbrieven te abonneren kunt u vaak volstaan door een mail te sturen met als onderwerp "Subscribe". Bij anderen dient u zich te registreren.
Een paar van de meest gebruikte Nieuwsbrieven zijn:
Daily DX (niet gratis: dagelijks of wekelijks een nieuwsbrief)
Weekly DX info
World Wide DX Club
eHam net (ARRL nieuws)
 
 
DX World
The DX Zone
425 DX News
De wereld bevat duizenden eilanden waarvan vele onbewoond zijn. Er zijn zendamateurs die het een uitdaging vinden zo'n eiland te activeren. Daarnaast zijn er radio-amateurs die juist op zoek zijn naar dat soort eilanden.
Er zijn ook zendamateurs die het een sport vinden vanaf een heuveltop of bergtop contact te maken met andere amateurs.
Tenslotte zijn er zendamateurs die vanuit natuurparken (nationale parken) hun signalen de lucht in sturen.
Informatie over deze operaties kunt u vinden op:
Islands on the Air (IOTA)
Summits on the Air (SOTA)
World Flora and Fauna (WFF)